Unes monedes segures, públiques i anònimes

La Block Chain

La cadena de blocs o “block chain” és una comptabilitat pública compartida en què es basa totes les xarxes de les criptomonedes. Totes les transaccions confirmades s’inclouen a la cadena de blocs. D’aquesta manera es determina el saldo de cada cartera i les noves transaccions poden ser verificades, assegurant que el  pagament és realitza de forma legítima. La integritat i l’ordre cronològic de la cadena de blocs es fan complir amb criptografia. I a través de la mineria s’assegura que l’operació està aprovada per la xarxa

La Mineria

La mineria és un sistema de consens distribuït que s’utilitza per confirmar les transaccions pendents a ser incloses a la cadena de blocs. Fa complir un ordre cronològic a la cadena de blocs, protegeix la neutralitat de la xarxa i permet un acord entre tots els equips sobre l’estat del sistema.

Per confirmar les transaccions, hauran de ser empacades en un bloc que sʻajusti a estrictes normes de xifratge i que serà verificat per la xarxa. Aquestes normes impedeixen que qualsevol bloc anterior es modifiqui, ja que fer-ho invalidaria tots els blocs següents.

En algunes criptomonedes la mineria també crea l’equivalent a una loteria competitiva que impedeix que qualsevol persona pugui fàcilment afegir nous blocs consecutivament a la cadena de blocs. D’aquesta manera, cap persona pot controlar el que està inclòs a la cadena de blocs o reemplaçar parts de la cadena de blocs per revertir les seves pròpies despeses.